in

Zwaar verwaarloosd hondje vastgebonden aan boom in Hoensbroek

De dierenbescherming in het Limburgse Hoensbroek is op zoek naar het baasje van een wel heel zielig hondje dat dinsdag vastgebonden aan een boom aan de Wingerdweg werd gevonden. De viervoeter bleek zwaar verwaarloosd.

De dierenarts heeft het hondje, een niet-gechipt teefje van naar schatting acht jaar, onderzocht en schrok zich rot.

Het arme dier bleek een heel slecht gebit en meerdere melkkliertumoren te hebben. Ook zat haar vacht vol met klitten.

Sinds ze is behandeld aan haar gebit en haar vacht, voelt de kleine viervoeter zich een stuk beter, meldt de dierenbescherming op Facebook.

Lees ook  Dat je het even weet: We hebben in ons land meer en grotere spinnen dan ooit!

De hond heeft van haar verzorgers de naam ‘Dupke’ gekregen. “Ze is hartstikke lief en sociaal en lijkt ontzettend blij te zijn dat ze geholpen wordt en dat doen we maar wat graag!”

Wie is het baasje?
De dierenbescherming hoopt dat de eigenaar zich meldt, of dat iemand ‘Dupke’ herkent, vooral om erger te voorkomen.

“We maken ons zorgen over de mogelijkheid dat haar baas meer dieren heeft die mogelijk ook dringend hulp nodig hebben en hopen daarom tips te ontvangen wie haar eigenaar is.”

Mensen die meer weten over wie het baasje is, worden dringend opgeroepen om contact op te nemen met de dierenpolitie, via telefoonnummer 144.

Lees ook  Hond kreeg klappen en stroomstoten bij training: man (74) opgepakt

De dierenbescherming richt zich in de oproep ook direct tot de eigenaar. “Ben jij de eigenaar van Dupke, zijn er meer dieren in je woning en heb je hulp nodig? Neem dan contact met ons asiel op.”

Dupke erg gewild
Er is overigens al veel animo voor het achtergelaten hondje, maar het dier wordt pas bij een nieuw baasje geplaatst als ze weer helemaal opgeknapt is. Haar tumoren worden op een later moment verwijderd.

Bewoners flat Zutphen schrikken van arrestatie terrorisme-verdachte: ‘Hij haalt wel eens de post voor mij’

Snorfietser (19) rijdt met 100 kilometer per uur over fietspad in Nijnsel