in

Zien: Terminaal zieke gast schandalig behandeld bij Op1

Gisteren was de ongeneeslijk zieke Jan Rot te gast bij Op1. Er werd in mei een tumor uit zijn maag en darmen gehaald, maar uit een nieuwe scan is gebleken dat herstel vanwege uitzaaiingen niet meer mogelijk is. De zanger liet weten dat hij zal blijven optreden tot hij erbij neervalt.

Aan het eind van de uitzending van Op1 mocht Jan Rot nog een liedje zingen. Jan wilde een Nederlandstalige versie van de Danny Vera-hit Roller Coaster gaan zingen. Maar de zieke Jan Rot had even wat tijd nodig om zich klaar te maken. Dat vond Erik Dijkstra de presentator van Op1 niet fijn en die zei dan ook totaal gevoelloos:

Lees ook  ‘Yolanthe Cabau is verliefd op deze vrouw’

“Begin snel, Jan, want na ons zit een live-programma, dus we zitten strak op de tijd.”

Veel kijkers walgde van de gevoelloze opmerking van de presentator en dat lieten ze merken ook op Twitter. Hieronder enkel reactie’s:

“Schandalig en ongepast van Erik Dijkstra, die laatste opmerking, of Rot even tempo wilde maken”, twittert kijker Nelly. En Pauline daarop: “Ja, vond ik ook een getuigenis van totale onverschilligheid! Die vent heeft voor mij afgedaan.”

“Prachtig optreden! Echter jammer van de opmerking van Erik Dijkstra dat hij het nummer ‘even snel’ moest doen vanwege de live-uitzending die zou volgen. Ongepast. Prioriteiten”, zegt een ander.

Lees ook  Man overlijdt nadat gender reveal party gruwelijk mis gaat

En Yvonne: “Die Erik Dijkstra is echt tenenkrommend. De volgorde van items ook. Er zitten hele, hele slechte mensen bij Op1. En die BNNVARA-mensen zijn de ergste.”

Hieronder kun je het bewuste moment terug kijken mocht je het niet gezien hebben.

Zesjarig jongetje met traumaheli naar het ziekenhuis na val

Zien: Miljuschka deelt eerlijke foto van achterste, Krijgt veel complimenten