in

Volgens deze studie ben je aardiger en gezonder als je in december bent geboren

Het kan een beetje vervelend zijn om je verjaardag in december te vieren. Het is natuurlijk de maand van Sinterklaas en kerst, daarom is het vaak een beetje moeilijk om je vrienden en familie samen te brengen voor het verjaardagsfeest.

Sommige maken het zichzelf helemaal makkelijk en geven één cadeau voor verjaardag / Sinterklaas / kerst.

Dit kan natuurlijk vervelend zijn. Echter, er zijn verschillende onderzoeken die juist het voordeel laten zien om in de decembermaand geboren te worden!

Onderzoek toont aan dat mensen met december als geboortemaand vriendelijker zijn, minder klagen, langer leven en worstelen met minder ziektes, zo bericht The Sun.

Lees ook  Minister-president Mark Rutte open over zijn liefdesleven: ‘Ik mis mijn partner’

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat mensen die in december zijn geboren een beetje extra trots en blij kunnen zijn.

Een studie onder studenten in de VS liet zien dat mensen die in december geboren waren minder klagen dan anderen en minder last van stemmingswisselingen hebben.

Een ander groot Amerikaans onderzoek, met meer dan anderhalf miljoen deelnemers, toonde aan dat december baby’s minder kans op hart en vaatziekten hebben.

Maar, dit is niet alleen van toepassing op je gezondheid. Studies tonen aan dat in december geboren worden ook invloed heeft op je carrière.

Uit een studie van het Britse Office for National Statistics (ONS) blijkt dat mensen die in december zijn geboren, vaker tandarts zijn.

Lees ook  Gaat niet goed met Sarah van Soelen: ‘Weer aan de drugs’

Het blijkt bovendien dat degene die in de herfst en wintermaanden zijn geboren atletischer zijn. Onderzoekers denken dat dit te maken heeft met meer vitamine D tijdens de zwangerschap, aldus het International Journal of Sports Medicine.

Wellicht dat het komt omdat het ‘s middags al snel donker is, want een studie van de US National Library of Medicine laat zien dat wie in december is geboren het fijner vindt vroeger naar bed te gaan én vroeger op te staan.

Al dagen niet gezien: waar is Marco Borsato? Is hij gevlucht?

Dit wil de nieuwe coalitie veranderen op de woningmarkt