in

Vijftien kinderen afgevoerd naar ziekenhuis met zonnesteek

In de Ichtegemstraat in het Belgische Koekelare werd maandagavond het medisch interventieplan afgekondigd nadat verschillende kinderen werden getroffen door een zonnesteek. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het ging vooral om meisjes tussen de 10 en 12 jaar. Ondertussen werd door de kamporganisatie bevestigd dat de eerste kinderen onwel zijn geworden tijdens een rit op een bus van De Lijn vanuit Boudewijn Seapark naar Koekelare. “Het was heel warm in de bus”, vertelt een meisje, schrijft HLN.

“Omstreeks 18.35 uur werden de hulpdiensten opgeroepen naar een kampterrein in de Ichtegemstraat te Koekelare. Op een jeugdkamp van een chirogroep uit Meerle waren een aantal kinderen onwel geworden door de hitte”, zegt Kristof Louagie van de brandweer Westhoek. “Een 15-tal kinderen zijn na eerste controle van een MUG-team afgevoerd naar drie ziekenhuizen in de buurt. Alle kinderen vertoonden tekenen van zonnesteek, maar zijn niet in levensgevaar. Het MIP werd afgekondigd om de actie te coördineren. Een MUG-team is momenteel nog ter plaatse voor opvolging en verzorging van de kinderen die nog aanwezig zijn op de kampplaats”, aldus Louagie.

Lees ook  Opgepast: Kinderen met een winterjas in een kinderzitje snoeren is levensgevaarlijk!

Volgens waarnemend burgemeester Jessy Salenbien waren er 90 kinderen en begeleiders aanwezig. “In overleg met de organisatie wordt het kamp stopgezet en worden de ouders gecontacteerd om de kinderen te komen ophalen.” Vijf van de vijftien kinderen mochten ondertussen het ziekenhuis al verlaten.

Ondertussen werd door de kamporganisatie bevestigd dat de eerste kinderen onwel zijn geworden tijdens een rit op een bus van De Lijn vanuit Boudewijn Seapark naar Koekelare. Al is de oorzaak niet enkel daar te zoeken. In de andere groep die op fietsuitstap waren, zijn ook enkele kinderen onwel geworden onderweg.

Lees ook  Meerderheid van daters raakt blut en uitgeput door slechte dates

Heel warm
De ouders kwamen hun kinderen maandagavond laat nog ophalen. “Ik vind het spijtig dat het kamp vroeger gedaan is”, zegt Lena, een van de meisjes die het benauwd kreeg. “Op de bus was het heel warm, ik denk tot wel 41 graden.”

Politie tikt ruit in: Kind van 16 maanden bijna dood in hete auto Amstelveen

Ziekenhuizen voeren mondkapjesplicht per morgen weer in