in

Vier doden en vijf gewonden door ongeval met zes auto’s op N34

Op de provinciale weg N34 bij het Drentse Borger zijn bij een zeer zwaar ongeval vier doden gevallen, meldt de politie.

Vijf andere betrokkenen raakten gewond bij het verkeersdrama met zes personenauto’s. De politie komt later met meer updates en gegevens over de slachtoffers. Dan zal ook blijken hoe ernstig de gewonden er aan toe zijn.

Volgens het Dagblad van het Noorden reed er door onbekende oorzaak een auto van een talud, waardoor meerdere voertuigen in botsing kwamen.

De politie onderzoekt wat de oorzaak van het ongeval is. De weg ligt bezaaid met brokstukken. Enkele voertuigen belandden op de kop of op de zijkant in de berm.

Lees ook  Twee tienermeisjes vermist sinds zondag: wie zag Aïcha en Laurine?

De politie meldt dat er veel mensen ter plaatse kwamen, toen het ongeluk iets voor 21.00 uur zondagavond gebeurde. Er werd gevraagd om hulpdiensten de ruimte te geven om hun werk te doen.

Hulpdiensten uit de wijde omgeving kwamen ter plaatse. Er waren meerdere traumahelikopters opgeroepen, waarvan er twee werden ingezet. De traumaheli van Groningen verleende assistentie.

Lees ook  Eerste vrouw ter wereld bevallen van een tienling: “Zelfs toen ik de scans zag, geloofde ik het niet”

’Dodenweg’
De N34 heeft de reputatie een ’dodenweg’ te zijn. Naar aanleiding van dodelijke ongevallen wordt de veiligheid van de weg vaak opnieuw een discussiepunt.

Recent zijn enkele trajecten van de 77 kilometer lange N-weg uitgebreid van twee naar vier rijstroken. Ook zijn op een aantal plekken ongelijkvloerse kruisingen aangelegd.

Man laat stervende vriendin (30) achter op achterbank van auto

Sla je slag: Malediven verkoopt eilanden voor heel goedkoop!