in ,

Jongens hebben orgie met kabouters in De Zilk: ‘Doodzonde en kansloos!’

Losse ledematen, afgehakte hoofden en gehalveerde slachtoffertjes en overal condooms. Er is een totale ravage aangericht in wat volgens de initiatiefnemers normaal gesproken ‘het gezelligste dorpje van Nederland’ is. Meerdere jongens hebben zich vergrepen aan de kabouters.

Voor beheerder Tim Langeveld, ook wel de ‘burgemeester van het dorpje’ genoemd, kwam het nieuws hard aan. Hij werd gebeld door een vriend die de ravage aantrof.

Hoewel het ‘maar’ kabouters, heeft ieder meneertje of mevrouwtje een bijzonder verhaal. Zo zijn de afgelopen jaren uit het hele land mensen naar het dorpje gekomen om een eigen kabouter op de plek achter te laten.

Lees ook  Kwajongens zetten konijnenhokken van fokster open: 'Alle vrouwtjes nu zwanger'

Boos en verdrietig
Intussen zijn er op de plek zo’n vierhonderd kabouters verzameld, waarvan na de aanslag zeker de helft niet meer te redden is.

“Je wordt er boos en verdrietig van. Je zit met veel vragen. Waarom doet iemand zoiets?”, vraagt Langeveld zich af.

Volgens de beheerder zit er achter veel van de kabouters een persoonlijk verhaal. Ook heeft zowel jong als oud plezier aan de kabouterplaats.

“Er zit echt gevoel achter die mannetjes en vrouwtjes. Je komt daar en je wordt blij. Al ben ik 47 jaar, ook ik word er gewoon vrolijk van. Doodzonde en kansloos!”, aldus de beheerder.

Lees ook  Anton, 8, pleegt zelfmoord na jarenlange mishandeling door ouders

Wederopbouw
Zo’n twee jaar geleden was het dorpje ook al doelwit van vandalisme. In maart 2020 werden de kabouters namelijk ook vernield. Met liefhebbers was er veel energie en liefde ingestoken om de plek te herstellen.

Hoewel het nu weer raak is, zal het kabouterdorp ook nu weer worden hersteld. Op sociale media bieden veel mensen zich aan die willen helpen met de opbouw en met het verzamelen van nieuwe kabouters.

“De reacties zijn niet normaal. Iedereen wil de kabouters weer terug. Ook tuincentra en winkels worden genoemd”, vertelt Langeveld hoopvol.

Jongen (16) komt om het leven bij aanrijding in Tilburg

Gaby Blaaser viert de lente in een kanten string