in ,

Lerares knipt haren meisje (7)

Jimmy Hoffmeyer, een man uit de Amerikaanse staat Michigan, heeft een rechtszaak van 1 miljoen dollar (849.000 euro) opgestart nadat de leerkracht van zijn 7-jarige dochter het haar van het meisje zonder toestemming kort had geknipt. Volgens Hoffmeyer werden de rechten van zijn dochter, die biraciaal is, ernstig geschonden. De klacht is gericht tegen de school en drie medewerkers.

Volgens Hoffmeyer kwam zijn dochter in maart thuis en miste ze een groot stuk haar aan één kant van haar hoofd. Het meisje, Jurnee, vertelde dat een klasgenoot haar lokken met een schaar op de schoolbus had afgeknipt. Hoffmeyer nam zijn dochter meteen mee naar de kapper, die het haar van Jurnee asymmetrisch knipte om de verschillen in lengte minder te laten opvallen. Ook de directie van de school was reeds op de hoogte van het incident. Twee dagen later kwam Jurnee echter opnieuw thuis van school, met ook de andere kant van haar hoofd kortgeknipt.

Lees ook  Droom die uitkomt? Amsterdam krijgt een beddenbioscoop

“Raciale discriminatie”
“Ik vroeg wat er was gebeurd en Jurnee zei dat haar leerkracht het had gedaan”, aldus Hoffmeyer. Hoewel de juf van Jurnee naar eigen zeggen “goede bedoelingen en geen racistische motieven had”, liet ze het schoolbeleid volgens de directie aan zich voorbijgaan door te handelen zonder de toestemming van de ouders. De vrouw kreeg een berisping, maar mag haar job aan de school wel blijven uitoefenen. De leerkracht en de twee andere medewerkers, die eveneens op de hoogte waren van het incident, boden ondertussen hun verontschuldigingen aan.

Lees ook  Nederlander (20) levensgevaarlijk gewond na val van balkon hotel Mallorca

In de aanklacht staat dat de school haar werknemers niet voldoende heeft “opgeleid, gemonitord, gedisciplineerd en gecontroleerd”. Bovendien worden onder meer raciale discriminatie en etnische intimidatie vermeld. Op het verdict van het proces is het voorlopig nog wachten. Jurnee veranderde kort na het incident van school.

André Hazes heeft burn-out en neemt weer rust, ook vriendin Sarah zoekt hulp

Man krijgt 22 maanden cel met uitstel voor misbruiken stiefdochter en zwaar toetakelen van partner