in

Beelden: Man uit Almelo met kruisboog schiet op voorbijgangers – 2 doden

Bij een steekpartij in het Nederlandse Almelo zijn vrijdag twee mensen gedood. Een derde slachtoffer raakte gewond. De vermoedelijke dader raakte gewond bij zijn aanhouding, waarbij de politie schoten loste.

De man schoot voor zijn aanhouding ook met een kruisboog vanaf het balkon van zijn appartement. Vandaar dat de politie op Twitter opriep de locatie te mijden, omdat het nog niet veilig was. Rondom de plek van het incident werd een groot gebied afgezet.

Volgens omstanders waren er vervolgens verschillende schoten te horen. Op beelden is te zien hoe een man op het balkon met een kruisboog schiet. Op de achtergrond zijn schoten van de politie te horen.

Lees ook  Vermist meisje (15) uit Susteren is terecht: ’In goede gezondheid aangetroffen’

Zes ambulances
De politie twitterde vanwege dat gevaar dat ‘de situatie daar niet veilig was’ en riep omstanders op de locatie te mijden. Liefst zes ambulances en minstens zo veel politieauto’s rukten uit naar de plek des onheils. Een arrestatieteam van de politie kwam eveneens ter plaatse.

Volgens omwonenden zou iemand zich in een flat hebben ophouden ‘met een groot wapen’. De man schoot in ieder geval met een kruisboog vanaf het balkon. Op straat is een plek waar een pijl van een kruisboog is neergekomen afgezet.

Lees ook  Man neemt minderjarige uit Waalwijk mee en misbruikt haar

Slachtoffer
In de woning werden drie slachtoffers aangetroffen, waarvan er twee waren overleden. Om wie het gaat, is onduidelijk.

Man krijgt 22 maanden cel met uitstel voor misbruiken stiefdochter en zwaar toetakelen van partner

Bridget: ‘André loog dat hij vrijgezel was, ik werd met de dood bedreigd’