in

Rico Verhoeven opgelicht voor 70.000 euro

Je moet het maar durven: Rico Verhoeven oplichten voor 70.000 euro. De Brabantse kickbokser sloot een lucratieve sponsorovereenkomst voor een wereldtitelgevecht, maar kan fluiten naar zijn geld.

De wereldkampioen zwaargewicht zou zijn getild door Tiffany van D., de Haagse die al vastzat voor oplichting en het witwassen van miljoenen euro’s via haar strandclub Soulsistah.

De ‘King of Kickboxing’ is de volgende in het rijtje met opgelichte, superrijke mannen. Ook hij geloofde in de gladde praatjes en mooie verhalen van, volgens justitie, oplichter Tiffany van D. (49). Zij wordt onder meer verdacht van oplichting en het witwassen van 6,2 miljoen euro.

De Haagse wilde een extravagant strandpaviljoen openen op de Scheveningse Noordboulevard en schermde met de namen van bekende zangers, danseressen en topkoks. Ze zag wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven als het volgende uithangbord van haar beginnende bedrijf.

Enorme fan
Bijna niemand had in oktober 2021 gehoord van Soulsistah. Ook de populaire vechter niet, toen hij vlak voor zijn wereldtitelgevecht met de Belg Jamal Ben Saddik door Tiffany werd benaderd. Ze wilde de strijd om de gordel heel graag bijwonen en zei een enorme fan te zijn van de bijna twee meter lange Brabander.

Met haar man overtuigde ze Rico en zijn management van hun grote plannen. Ook de gemeente Den Haag en de verhuurder van het strandpaviljoen, Heineken, waren enthousiast. ,,We deden her en der navraag. Alle seinen gingen op groen”, vat Rico’s manager Karim Erja samen.

Lees ook  Man (26) overlijdt door scherven nadat kanon voor ‘gender reveal’ explodeert

Maar vlak voor het wereldtitelgevecht op 23 oktober 2021 viel het contact plots stil, zonder dat de sponsorcontracten van een handtekening waren voorzien. ,,Maar wij zijn van een man een man, een woord een woord.” Dus was het logo van Soulsistah wereldwijd voor miljoenen mensen op de rechterbroekspijp van Verhoeven te zien.

Een maand na het gevecht, dat Verhoeven na drie rondes met een knockout won, bleek Soulsistah een luchtkasteel. Met een grote actie sloot de politie alle panden van Soulsistah en legde beslag op alle bankrekeningen. Justitie verdenkt Tiffany ervan dat ze een relatie met een superrijke Fries veinsde en hem 6,2 miljoen euro aftroggelde. Ze vertelde de man dat ze ernstig werd bedreigd door haar ex. Ze had daarom veel geld nodig om voor haar beveiliging te betalen.

Van het geld leidde ze volgens justitie een weelderig leven. Ze trouwde nog tijdens haar ‘relatie’ met een andere man en richtte evenementenbedrijf Soulsistah op. Volgens Tiffany was er evenwel sprake van ‘oprechte liefde’ met de Fries, vertelde haar advocaat Yehudi Moszkowicz afgelopen maandag in de Haagse rechtbank.

Lees ook  Let op!! Levensgevaarlijke pillen in omloop!

Soulsistah is inmiddels failliet en laat enorme schulden achter. Brouwer Heineken alleen al heeft nog ruim een half miljoen euro tegoed voor onbetaalde huur van het paviljoen in Scheveningen. Ook Verhoeven kan fluiten naar zijn sponsorgelden. Volgens weekblad Story zou het om zo’n 70.000 euro gaan. Rico’s manager Erja wil niet ingaan op bedragen, zegt hij tegen deze site.

Logo op broekje
Voor het oog van de wereld liep Verhoeven dus met het logo van een mogelijk crimineel bedrijf op zijn broekje. ,,Heel vervelend”, zegt Erja. ,,Maar wij zijn niet betrokken bij die partij en distantiëren ons ervan. Wij willen er niets meer mee te maken hebben.”

Volgens advocaat Moszkowicz moet nog maar blijken dat er sprake is van oplichting. ,,Cliënte is geen eigenaar van Soulsistah, geen aandeelhouder noch bestuurder. Van een vermeende oplichting kan dan ook geen sprake zijn. Daarnaast heeft te gelden dat als een tegensprestatie (nog) niet is geleverd dat geen oplichting impliceert doch slechts een eventuele civielrechtelijke wanprestatie. Tot slot, dat geen contact met cliënt kon worden gemaakt is evident omdat zij vlak na het gevecht werd gearresteerd.”

Taylor (26) stond toe dat haar vriend met andere vrouw ging maar liep de situatie totaal uit de hand

Kabinet grijpt nog sneller in: accijns op brandstof al vanaf 1 april omlaag