in

Politie pakt Amsterdammer (21) op voor aanslagen op Feyenoordcafés in Rotterdam

De politie in Rotterdam heeft een 21-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de ontploffingen bij twee Rotterdamse cafés en drie woningen eerder deze week. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Volgens de politie leidde ‘goed recherchewerk’ vrijdagavond naar de verdachte. De politie hield de man in zijn woonplaats Amsterdam aan.

Meerdere cafés doelwit
In de nacht van donderdag op vrijdag raakte café The Hide Away op het Kreekplein beschadigd bij een brand die ontstond door een explosie.

Lees ook  Nachtelijke ontploffing beschadigt huis, maar bewoner slaapt rustig door

Ook op twee andere plaatsen in de stad ontplofte een vuurwerkbom: in het portiek van flats aan de Forelstraat in Hoogvliet en de De Blecourtstraat in Schiebroek.

Er zijn volgens de politie geen gewonden gevallen. In de Rotterdamse wijk Schiebroek zorgde de ontploffing zelfs voor schade aan meerdere woningen.

Bewoners moesten hun huis uit en zijn elders ondergebracht. In Hoogvliet was vooral sprake van veel glasschade. De drie nachtelijke explosies vonden in nauwelijks twee uur tijd plaats.

In de nacht van dinsdag op woensdag zorgde een vuurwerkbom ook voor veel schade gezorgd bij café ’t Haantje aan de Bierens de Haanweg.

Lees ook  Ruzie die Lotte (14) uit Almelo fataal werd ging over na*ktfoto

De ramen en de toegangsdeur van de kroeg raakten beschadigd. Ook hier raakte niemand gewond.

De cafés staan te boek als plekken die door supporters van Feyenoord worden bezocht. Of er een verband is tussen de explosies en of er een link is met de wedstrijd Feyenoord – Ajax komende zondag zoekt de politie uit.

Voor beide Feyenoordcafés zijn crowdfundingsacties opgezet. Voor The Hide Away is al ruim 14.000 euro binnengekomen en voor ’t Haantje is bijna 8000 euro opgehaald.

Jongens overgieten broedende moedereend met frisdrank en gooien al haar eieren kapot

Dierenbeul draait ijzerdraad om nek van Duif met 2 heliumballonnen – Duif sterft gruwelijke dood in de lucht