in ,

Oude dame plant per ongeluk twee meter hoge cannabisplant op voetpad

In de Belgische gemeente Anderlecht heeft voormalig burgemeester Gaëtan Van Goidsenhoven afgelopen woensdag een cannabisplant van meer dan twee meter hoog ontdekt op het voetpad.

Dit gebeurde toevallig toen hij een wandeling aan het maken was in de buurt. De ‘dader’ bleek echter geen doorwinterde crimineel te zijn, maar een 80-jarige dame die de vogels wilde voederen.

Net naast het winkelcentrum in Anderlecht merkte de voormalige burgemeester eerder deze week tot zijn verbazing een cannabisplant op langs het voetpad.

,,Ik liep op straat toen ik hem herkende. Ik ben geen botanicus, maar iedereen kan het karakteristieke, dunne en gekartelde blad van cannabis sativa herkennen”, vertelt Van Goidsenhoven.

Lees ook  Daniëlle werd stiekem gefilmd in sauna in Reutum: "Ik schrok me kapot"

”Natuurlijk had ik hennep geïdentifi­ceerd en weet ik wat je ermee moet doen. Je hoeft me niets te leren.”
-Éliane

De plant bleek echter niet het werk te zijn van gewiekste drugsdealers, maar van een oudere dame uit de buurt.

Éliane, een 80-jarige vrouw wonend vlak naast het winkelcentrum, had blijkbaar de restanten van haar zakken vogelzaad geleegd in de bloembedden voor haar voordeur.

Daar zou een cannabiszaadje tussen hebben gezeten, met alle gevolgen van dien.

Nu de plant reeds hoger is dan twee meter en de hele omgeving naar de cannabis geurt, is Éliane toch verrast: ,,Natuurlijk had ik hennep geïdentificeerd en weet ik wat je ermee moet doen.

Lees ook  Gezocht: professioneel wc-ganger met hoop poepervaring (m/v)

Je hoeft me niets te leren”, geeft ze toe aan la Dernière Heure. ,,Het is wel verbazingwekkend hoe snel de plant groeit. Ik zag het elke dag groter worden”, aldus Éliane.

Het gemeentebestuur liet afgelopen woensdag de plant verwijderen. Dat tot enig ongenoegen van Éliane, die de humor van de situatie er wel inzag: ,,Met welk recht? Ik had tenminste om toestemming gevraagd kunnen worden, toch?”

‘Zo werd Mark Rutte bijna ontvoerd’

Dode en quad gevonden in sloot tijdens mais hakselen