in ,

Op Schiphol ontsnapte hond Pandora teruggevonden

Pandora, de staffordshireterriër die vorige week ontsnapte uit het KLM Dierenhotel bij Schiphol, is terecht. De hond werd gevonden bij de McDonald’s-vestiging in de buurt van de luchthaven, waar ze afgelopen week ook al twee keer was gezien.

De hond ontsnapte vorig weekend uit het dierenhotel op Schiphol. De eigenaren lieten hun twee honden door KLM vervoeren van Zuid-Afrika naar Dublin, waar zij onlangs naartoe zijn verhuisd. Bij de overstap op Schiphol ging het mis: Pandora nam de benen toen een medewerker van het dierenhotel een deur open had laten staan.

Lees ook  Monsterwesp op oorlogspad in Nederland en weet gigantische muis uit te schakelen!

Tientallen vrijwilligers
De hond was een week kwijt. Tientallen vrijwilligers hielpen bij de zoektocht om haar terug te vinden. De eigenaren hadden zelfs een beloning van duizend euro uitgeloofd voor de persoon die Pandora op het spoor zou komen.

Nu is de hond dus weer terecht. Ze is uiteindelijk gevonden door de vader van een van de eigenaren, de Ierse Tony Pereira. Hij kwam vrijdag overvliegen om bij de zoektocht te helpen. Pereira was ervan overtuigd dat zijn stem zou helpen om de hond tevoorschijn te laten komen.

Lees ook  Zwaan sterft na aanrijding, bestuurder uit Zwolle aangehouden: ‘Hij reed er gewoon overheen’

De KLM heeft eerder al excuses aangeboden voor het kwijtraken van de hond. De maatschappij had het Dierenhotel, de dierenambulance en de politie ingeschakeld om mee te helpen zoeken.

Pandora is inmiddels teruggebracht naar het KLM Dierenhotel. Daar wacht ze op een vlucht naar Dublin.

Twee bewoners gewond bij gewelddadige woningoverval

20-jarige man gestoken tijdens vechtpartij