in

Ontucht met dochters kwam aan het licht door ‘Week van de Lentekriebels’ op school

Veghel/Uden – Een 44-jarige Udenaar misbruikte jarenlang zijn jonge, minderjarige dochters. De ontucht kwam maart dit jaar aan het licht tijdens de Week van de Lentekriebels. Kinderen op basisscholen volgden daarbij lessen over weerbaarheid, relaties en s*ksualiteit. Naar aanleiding van dit project sprak een van de dochters haar juffrouw aan en vertelde over het s*ksueel misbruik.

Haar vader bekende bij de politie dat hij ontuchtige handelingen pleegde met zijn kinderen. ,,Ik heb oprecht spijt”, zei de Udenaar deze week tegen de rechtbank in Den Bosch. ,,Ik heb dit nooit gewild.”

Niet uit te leggen aan de samenleving

De man bevond zich volgens een psycholoog op het autisme-spectrum en leed onder een ‘p*dofiele stoornis’. De Udenaar was daardoor mogelijk verminderd toerekeningsvatbaar. De kans dat de man opnieuw in de fout zou gaan was laag, zolang de Udenaar meewerkte aan een behandeling.

Lees ook  Kamermeisje om het leven gebracht in hotel

Advocaat T. Kemper vroeg mede daarom om opheffing of schorsing van het voorarrest. De Udenaar kon dan ook weer aan het werk om geld te verdienen voor de alimentatie van zijn kinderen. De rechtbank wees het verzoek af. Als de man vrijkwam, zou hij de slachtoffers tegen kunnen komen. Dat was een ongewenste situatie. Een snelle vrijlating was ook ‘niet uit te leggen aan de samenleving’.

‘Eigen geluk opzijgezet’

De Udenaar had zelf een opvallende verklaring voor het s*ksueel misbruik. Die was het gevolg van ‘een beslissing in het belang van mijn dochters’. Hij had zijn eigen geluk opzijgezet door zijn huwelijk in stand te houden. ,,Ik schoof mijn eigen gevoelens aan de kant. Dat heeft bijzonder naar uitgepakt.”

Lees ook  Vrouw appt net op tijd dat ze wordt gegijzeld in Rotterdam; politie houdt 3 mensen aan

Het Openbaar Ministerie had de Udenaar niet alleen aangeklaagd voor de jarenlange ontucht, maar ook voor het bezit van kinderp*rno. Het onderzoek naar dit verboden beeldmateriaal zou nog wel eens maanden in beslag kunnen nemen. De Udenaar had zijn apparatuur en cloud-opslag namelijk beveiligd met wachtwoorden, wachtzinnen en codes, en weigerde pertinent mee te werken met de ontgrendeling.

De rechtszaak wordt op 27 september voortgezet.

Moeder (47) sterft tijdens rollercoasterrit: haar slagader scheurde door kracht van attractie

Man raakt hand kwijt na ontploffing zwaar vuurwerk: ‘Mogelijk door iemand neergelegd of gegooid’