in

Onderzoek wijst uit: aan deze symptomen herken je de Britse coronavariant

Deze symptomen lijken vaker voor te komen bij de Britse variant van het coronavirus
We waren nog niet eens gewend aan de ‘gewone’ variant van het coronavirus, toen de Britse coronavariant om de hoek kwam kijken.

Hoewel we nog niet veel weten over deze mutatie, blijkt uit gegevens van het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek dat er een klein verschil zit in de symptomen.

De Britse coronavariant
Hoewel de symptomen van de ‘gewone’ en de Britse variant erg overeenkomen, zijn er ook een aantal verschillen gevonden.

Lees ook  Moeder laat het been van haar dochter amputeren. De reden hiervoor doet je versteld staan.

Zo blijkt dat ook vermoeidheid en een verzwakt gevoel vaker gemeld worden als symptomen bij de Britse coronavariant. Daarnaast ervaren patiënten die besmet zijn met de Britse variant minder maag- en darmklachten.

Ook brengt de Britse variant minder klachten op het gebied van reuk- en smaakverlies met zich mee.

Waar eerder ruim de helft van de patiënten met het coronavirus nauwelijks kon ruiken of proeven, lijkt dit bij de Britse coronavariant enorm mee te vallen.

Gegevens van positief geteste mensen
Het Nederlandse Centraal Bureau voor de Statistiek heeft deze gegevens kunnen achterhalen op basis van mensen die tussen 15 november en 16 januari in Engeland positief getest werden op het coronavirus.

Lees ook  Man meldt zich in ziekenhuis met paling in achterste

Dit is de eerste keer dat er duidelijke verschillen aangetoond worden. Er blijven echter ook enorm veel overeenkomsten met de ‘gewone’ variant van het coronavirus.

Zo lijkt er op het gebied van hoofdpijn, koorts en kortademigheid geen verschil te zijn. Wel is het duidelijk dat de Britse variant besmettelijker is.

Ondernemers begrijpen nieuwe maatregelen niet: ‘In andere landen zijn winkels open’

Jaagster poseert trots met doodgeschoten giraffe als valentijnscadeau