in

Nederlanders hamsteren massaal boodschappen en benzine over de grens: ‘Voor twee maanden ingeslagen’

De prijzen van brandstof en boodschappen blijven maar stijgen en daarmee kiezen veel Nederlanders eieren voor hun geld door de grens over te gaan, waar in Duitsland en België de prijzen aanzienlijk lager zijn. Vrijdag trokken al veel koopjesjagers over de grens om goedkoop te scoren.

In het Duitse Tüddern, net over de grens bij Sittard, sloegen al zo’n tientallen Nederlanders hun boodschappen in en gooiden zij hun tank vol. Per liter benzine is het aan de Duitse pomp een meevaller van zo’n 30 cent per liter brandstof. Aan de Nederlandse snelweg betaal je momenteel zo’n 2,50 tot wel 2,60 euro per liter aan benzine. En zelfs bij goedkopere (onbemande) tankstations betaal je fors meer dan net over de Duitse grens.

Lees ook  Moriah is te knap om vriendinnen te hebben: ‘Hun vriendjes willen me altijd versieren’

Volle tank, lege portemonnee
Hoewel het direct over de grens best meevalt met de prijzen strijken toch een hoop Nederlanders over de grens om hun tanks voor iets minder vol te krijgen. Alle beetjes kunnen dan ook helpen. “En ik vul er nog een los tankje bij van zo’n twintig liter. Wij zijn Hollanders he”, vertelt een van de automobilisten die net zijn auto heeft volgetankt.

Hamsteren
“Wij wonen hier net over de grens dus dat is ideaal. Het scheelt qua prijs een heel stuk”, laat een voorbijganger bij een Duitse supermarkt weten. Vooral cola, wijn, cosmetica, wasmiddel en wc-papier wordt ingeslagen vanwege het prijsverschil. “Ik heb nu voor twee maanden boodschappen ingeslagen”, vertelt een andere koopjesjager die een hoop producten aan het inladen is.

Lees ook  Dronken man in tijgerstring valt in slaap bij McDrive

Ook een andere supermarktbezoeker is ook druk bezig om haar kofferbak in te laden. Voor de voorbijgangster is het meer dan logisch dat mensen de grens over gaan om op die manier te besparen op boodschappen en benzine. “Iedereen gaat toch voor zijn eigen beurs. Alles is idioot duur in Nederland, dus ja ze jagen de mensen zo de grens over”.

Zo verliepen laatste uren van moeder en twee kinderen die stierven aan brug van Irpin

Politievrijwilliger verdacht van grensoverschrijdend gedrag, per direct weg