in

Nederlander (20) levensgevaarlijk gewond na val van balkon hotel Mallorca

Een 20-jarige Nederlandse toerist is vanochtend vanaf grote hoogte van een balkon gevallen op het Spaanse eiland Mallorca. Dat bevestigt een woordvoerder van Hotel Riu Playa Park aan het AD.nl. Hierbij is de twintiger levensgevaarlijk gewond geraakt, schrijven diverse Spaanse media. Het hotel kan dat nog niet bevestigen en zegt morgen meer informatie te hebben over de toestand van de Nederlander.

Het incident vond vanochtend rond 09.00 uur plaats in Playa de Palma, een bij Nederlanders populair strandresort dat naast hoofdstad Palma de Mallorca ligt. De 20-jarige Nederlander was volgens Spaanse media onder invloed van alcohol en viel voor de ogen van bekenden zeker acht meter naar beneden. De man belandde eerst op een luifel van de receptie en kwam vervolgens op het asfalt terecht.

Lees ook  België onderschept bijna 30.000 kilo cocaïne door kraken cryptodienst Sky

Ernstig trauma
De luifel heeft vermoedelijk de val enigszins kunnen breken, denken Spaanse media. Ambulanciers waren snel ter plaatse en hebben het slachtoffer weten te stabiliseren. Vervolgens is hij met spoed naar het ziekenhuis Hospital Universitari Son Espases gebracht.

Volgens de Spaanse krant Mallorca Diario heeft de toerist een ernstig trauma opgelopen. Verdere details over zijn verwondingen ontbreken nog.

Lees ook  Liza (7) betaalt met limonadekraam mee aan eigen hersenoperatie

Onderzoek
De politie op Mallorca is een onderzoek gestart om te achterhalen hoe het incident heeft kunnen gebeuren. Het hotel wilde vandaag desgevraagd geen commentaar geven ‘omdat er nog veel onduidelijk is’. “We denken morgen meer te kunnen vertellen over wat hier gebeurd is”, aldus een woordvoerder.

Dronken automobilist (24) veroorzaakt dodelijk ongeval

Man overleden na val in mestkelder