in

Monsterwesp op oorlogspad in Nederland en weet gigantische muis uit te schakelen!

Wanneer je de naam ‘Monsterwesp’ hoort, dan denk je bijna dat het een verzonnen naam voor een eng monster uit een film is.

Helaas is dat niet zo, het is een andere naam voor de Aziatische Hoornaar. Aziatische hoornaars zijn overdag actief en hebben een specifiek voedselpatroon en bijhorende jachtmethode ontwikkeld.

“In zijn oorspronkelijk leefgebied heeft de soort zich gespecialiseerd in het vangen van honingbijen, maar daarnaast worden ook vliegen, sprinkhanen, vlinders en wespen verschalkt.” Laat Natuurgebied.be weten.

Lees ook  Koe doodgeschoten na ontsnapping

We hoeven dus niet bang te zijn dat ze aan je teen komen knagen wanneer we in het park zitten. Toch?

Monsterwesp steeds vaker in Nederland!
Deze beestjes kunnen wel 3,5 tot 4 cm lang worden en komen steeds vaker voor in ons land. Het AD laat weten dat er in het afgelopen jaar maar liefst 17 nesten gevonden zijn en de laatste de meest noordelijke ooit is.

Lees ook  Worm nestelt zich in amandelen van vrouw na eten van sushi

Dat betekent dat deze wesp zich steeds beter kan vinden in ons land door de klimaatveranderingen. Maar dat het geen gewone wesp is, dat kunnen we wel zeggen na het onderstaande filmpje.

Want wanneer je dacht dat een wesp nooit een vijand zou worden voor een muis, dan heb je het goed mis. Hij vliegt er nog net niet mee weg:

Haaksbergenaar (24) valt ambulancebroeder aan en krijgt werkstraf: ‘Maar die man zat aan haar b*rsten!’

Meisje komt tijdens haar date vast te zitten in een wc-raam en de reden is héél gênant