in ,

Man wordt voor sollicitatiegesprek meteen afgewezen door receptioniste

Voor een sollicitatiegesprek zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn. Je wilt bijvoorbeeld een goede eerste indruk maken en het is handig als je goed voorbereid bent.

Wat ook belangrijk kan zijn, en wat je niet vaak lees in tips voor solliciteren: wees geen hork tegenover de receptioniste.

Dat laatste is essentieel als je op een sollicitatiegesprek gaat bij een bedrijf dat de rekruteringsmanager vermomt als receptioniste – zoals deze man op een harde manier leerde.

Dit verhaal werd gedeeld op Reddit en ging als volgt:

“Vandaag verpeste een kandidaat zijn interview in de eerste 5 minuten nadat hij het gebouw binnenkwam. Hij was laatdunkend tegenover de receptioniste.

Lees ook  Facebook blokkeert vriendin Jürgen Conings na delen overlijdensbericht

Ze begroette hem en hij maakte nauwelijks oogcontact. Ze probeerde met hem te praten. Nogmaals, geen oogcontact, geen interesse om met haar te praten.”

Echter, de aap zou snel uit de mouw komen. “Wat de kandidaat zich niet realiseerde, was dat de ‘receptioniste’ eigenlijk de rekruteringsmanager was.”

“Ze riep hem naar de vergaderruimte en legde uit dat elke persoon in ons team waardevol is en respect verdient.

Door zijn interactie met de ‘receptioniste’ vond de rekruteringsmanager niet dat hij goed bij hen paste: ‘Bedankt voor je tijd, maar het interview is voorbij’.”

Lees ook  Buurt reageert geschokt op gezinsmoord Apeldoorn: 'We belden aan, maar ze deed nooit open'

“Wees aardig tegen iedereen in het gebouw.” Dat is een lesje dat de man hopelijk leerde. Zoals de Gulden Regel gaat: Behandel anderen zoals je door hen behandeld wilt worden.

Recruiters nemen namelijk net zo graag iemand aan die bij het team past, als iemand met een schitterend cv.

Het is nooit goed te praten om zomaar bot en lomp tegenover mensen te zijn, helemaal niet tegenover potentiële collega’s die je helemaal nog niet kent.

De meeste sollicitatiegesprekken worden tegenwoordig virtueel gedaan, maar dit is een regel die we op alles in het leven kunnen toepassen!

Verstopte Nijntje bezorgt politie Almere de schrik van hun leven

Ongeloof om website die claimt coronavirus in buisje aan te bieden: ‘Dit is niet de bedoeling’