in

Hond kreeg klappen en stroomstoten bij training: man (74) opgepakt

De politie heeft een 74-jarige man aangehouden voor de mishandeling van een hond. Het dier zou meerdere keren geslagen en geprikt zijn tijdens een training bij een hondenclub in Gemonde in Noord-Brabant, waar honden onder meer worden opgeleid tot politiehond.

De zaak kwam in maart aan het rollen door een uitzending van het televisieprogramma Zembla, waarin beelden werden getoond van mishandelingen.

Op de beelden was te zien dat een man een hond sloeg en prikte met een zogenoemde veedrijver. Met een veedrijver kunnen elektrische schokken worden gegeven.

Lees ook  Limburgse vrouw (83) aangevallen door rottweiler, bot en pezen blootgelegd

Aangifte
Naar aanleiding van de uitzending werd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Politiehonden (KNPV) aangifte gedaan van dierenmishandeling.

De politie begon daarop een onderzoek. In het onderzoek kwam de nu aangehouden man als verdachte naar voren.

De verdachte heeft geen banden met de politie en was daar eerder ook niet werkzaam. De hond is al een paar maanden niet meer in het bezit van de verdachte, meldt het Openbaar Ministerie.

Lees ook  Drie gewonden door bijtende hond, koelbloedige buurvrouw grijpt in: ‘Er is niks kwaads aan dat beessie’

‘Vreselijk om te zien’
De officier van justitie neemt de zaak hoog op. “De beelden zijn vreselijk om te zien. Ik ben blij dat de KNPV eerder al actie heeft ondernomen in de richting van de verdachte.

Wij gaan nu verder aan de slag met de strafrechtelijke kant van de zaak.” De man wordt vandaag uitgebreid verhoord op het politiebureau.

Politie vindt inbrekers bij de buren uitgekleed in bed: ‘Ze deden alsof ze sliepen’

Facebook blokkeert vriendin Jürgen Conings na delen overlijdensbericht