in ,

Groepsknuffel veranderde in één seconde in een steekpartij: 16 maanden cel en tbs geëist

Een avondje chillen in het Wantijpark in Dordrecht met vrienden, niets aan de hand. Tot een 18-jarig meisje door drie jongens wordt gevraagd een rondje te lopen.

Als ze zich wil ontworstelen uit een groepsknuffel omdat ze claustrofobisch wordt, krijgt ze een mes in haar gezicht.

Hij weet het echt niet meer, wat er na die groepsknuffel op 17 mei 2020 rond 00.30 uur gebeurde. De rest weet het wel.

Rotterdammer T. J. (toen 19 jaar, nu 20) stak de ex van een van zijn vrienden in haar hals en onder haar oog. Hij had twee messen op zak.

Het bloed zat erna nog aan zijn handen. ‘Dat was leuk’, zou hij volgens een van de getuigen na het steekincident hebben gezegd. Daarna veegde hij het steekwapen schoon en vluchtte hij.

Lees ook  Ouders geven meisje Ikea als naam: "Ik wordt vaak ‘platte verpakking’ genoemd”

De politie kon hem op de Dubbeldamseweg Zuid oppakken. Sindsdien zit hij in de gevangenis, waar de jonge verdachte het zwaar heeft.

Dat vertelde hij vrijdag in de rechtbank in Dordrecht, waar hij terechtstond voor zware mishandeling. Het slachtoffer was geen onbekende van hem.

Hij kende haar sinds een maandje. ,,Gewoon van buiten.’’ Zijn motief om haar neer te steken? Hij zou het echt niet weten.

Twee opties
Het meisje zelf kan twee redenen bedenken. J. zou hebben gedacht dat ze liegt over een verkrachting van drie jaar geleden.

Óf hij zou boos op haar zijn na een kus die zij enkele weken eerder hadden gedeeld en waarover zij allebei een andere lezing hadden.

Het OM stelt dat J. verminderd toerekeningsvatbaar was tijdens het incident, omdat hij zwaar onder invloed van drugs was en er meerdere stoornissen bij hem zijn vastgesteld.

Lees ook  Vader verkr*chtte eigen dochter vanaf haar zesde en bezwangerde haar drie keer

De officier zegt, net als deskundigen, dat het onwaarschijnlijk is dat hij werkelijk een black-out had op dat moment. Hij zou de waarheid niet onder ogen kunnen zien en hem daardoor verdringen.

Tbs met voorwaarden
Justitie eiste zestien maanden cel voor poging tot zware mishandeling, omdat er geen zichtbare littekens bij het slachtoffer zijn. Ook zou hij tbs met voorwaarden moeten krijgen. De rechtbank doet op vrijdag 30 april uitspraak.

De raadsman van J., Gerald Roethof, vindt dat zijn cliënt via het jeugdstrafrecht berecht moet worden. Bovendien vindt hij tbs een te zware maatregel.

,,Die drie letters, óók met voorwaarden, betekenen iets in de maatschappij. In sommige gevallen zijn er geen andere opties, maar in zijn geval kan er eerst een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd worden.’’

Nadat hij haar mishandelde en ver krachtte, schoot Melek haar man dood: ‘Ze is slachtoffer, geen dader’

Schot uit luchtbuks wordt kater Angel fataal: ‘Ik hoop dat ze dader pakken’