in

Gepensioneerde ambulancebroeder die hielp tijdens corona verongelukt in spoedrit

De Britse politie is met man en macht op zoek naar dashcambeelden die meer duidelijkheid bieden over wat er gisteren is gebeurd bij een dodelijk ongeluk op een snelweg in Herefordshire.

Een ambulance op weg naar een noodsituatie kreeg een steen door de voorruit, die de ambulanceverpleegkundige op de bijrijdersstoel raakte. Die was op slag dood.

Het slachtoffer was de 66-jarige Jeremy Daw, die eerder al met pensioen was gegaan, maar vanwege de coronacrisis was teruggekeerd om zijn ex-collega’s bij te staan. Hij zou begin volgende maand definitief afscheid nemen van het werk dat hij al 29 jaar deed.

Lees ook  Jürgen Conings blijft onvindbaar

Geen opzet, maar ongeluk
De politie gaat niet uit van opzet en denkt eerder aan een ongeluk, maar heeft geen idee wat er is gebeurd. Vast staat dat er iets door de voorruit vloog en zowel de bestuurder als Daw raakte.

De bestuurder raakte gewond, maar was wel nog in staat om te proberen het leven van zijn collega te redden, maar zonder resultaat.

Lees ook  Bloedende schapenkop schokt buurt: ‘Wat volgt, een dode koe in de straat?’

Ondertussen is de ambulancedienst van Herefordshire in diepe rouw gedompeld. “Hij was een geweldige collega en meer dan dat: hij was een vriend”, zegt de manager van de ambulancedienst in een reactie.


De ambulancedienst zegt te worden overspoeld door alle ‘hartverwarmende reacties vanuit het hele land’. Ook bij de condoleanceregisters van lokale media loopt het storm.

Topdrukte op intensive care, ‘al wekenlang alle hens aan dek’

Ontsnapte kat dichtgemetseld in spouwmuur tijdens renovatie van huis