in

Er loopt een vrouw rond die kinderen lastig valt

Toch wel bizar verhaal plus beelden uit een kledingwinkel in het Drentse Klazienaveen. Op de beelden van een bewakingscamera is namelijk te zien hoe een volwassen vrouw een jong meisje, dat met haar moeder in de winkel is, lastig valt. Op social media gaan de beelden rond met het bijschrift dat de vrouw het kind probeert te ontvoeren. De vrouw benadert het meisje steeds opnieuw en pakt haar ook vast. Uiteindelijk komt een winkelmedewerkster tussenbeide.

Schijnt ook niet de eerste keer te zijn dat deze vrouw dit doet, want er zijn bij RTV Drenthe meerdere meldingen binnen gekomen over deze vrouw en dat ze mensen lastigvalt. Zo is er een vrouw die vertelde dat zij met haar dochter aan het fietsen was toen deze vrouw tussen haar en haar dochter kwam. De vrouw verzocht de dochter om met haar mee te gaan. Ook bleef de vrouw dwingend bij hun staan en ging niet weg. Uiteindelijk maakte de vrouw een foto en dreigde de politie te bellen, toen ging de vrouw er vandoor.

Lees ook  Na*kte man springt op spoor om telefoon te zoeken en legt treinverkeer plat

Maar er zijn ook meerdere van dergelijke verhalen over de vrouw. De dame blijkt bij de politie bekend te zijn en ze staan met de betrokkenen om haar heen in contact, maar in verband met haar privacy kunnen ze daar verder niets over zeggen. Wel wil de politie kwijt dat de dame NIET is aangehouden. Ook vraagt de politie om de camerabeelden die veelvuldig zijn gedeeld te verwijderen. Dus… kinderen kunnen een trauma oplopen, omdat een vrouw heel dwingend tussen kind en moeder komt te staan en verzoekt aan de kinderen om met haar mee te gaan. En deze vrouw loopt vrij rond. Dan wil je als ouder toch weten hoe deze vrouw eruit ziet of doet, zodat je haar of de situatie kan herkennen, zodat je kind geen trauma oploopt?

Lees ook  Man uit Hulst komt onder eigen bus terecht en overlijdt

De vrouw is dinsdag van de straat gehaald en ondergebracht bij het Leger des Heils. Maar, onduidelijk is wie de opdracht daartoe heeft gegeven. Zowel de gemeente als politie zegt niet de opdrachtgever te zijn. Van een aanhouding is volgens de politie in ieder geval geen sprake. Uit gesprekken met winkeliers en ouders van een ander lastiggevallen gezin blijkt dat de vrouw zich zondag in ieder geval nog een keer zou hebben misdragen.

Een gezin met drie jonge dochters van 5 tot 7 jaar is twee keer ongewenst door haar benaderd. Dat speelde zich af tussen kwart over drie en half vier en gebeurde vlak na het eerste gefilmde incident in dezelfde winkelstraat. Blijf dus op je kinderen letten, want er gaan ook geruchten rond over een handlanger, een busje met Duits kenteken en andere plaatsen in Nederland.

Mace werd door haar school gedwongen om uit de kast te komen: ‘Hyperventilerend in de kamer’

Vrouw die kind vastpakte in winkel Klazienaveen viel meerdere kinderen lastig