in

Drie gewonden door bijtende hond, koelbloedige buurvrouw grijpt in: ‘Er is niks kwaads aan dat beessie’

Een spoor van bloed op de galerij van een flat, een hond die drie mensen ernstig verwondt en tal van agenten die het beest onder controle moeten krijgen.

Het was donderdagochtend paniek én chaos in de Grote Beerstraat in Spijkenisse. Een buurvrouw bleef koelbloedig en greep in.

Een bewoonster van de flat zag het bloederige incident met eigen ogen gebeuren. Amper bijgekomen van de schrik vertelt ze haar verhaal.

,,Toen ik aankwam op de galerij, had die hond de arm van de eigenaar vast met zijn tanden. De andere twee bewoners waren nog in de woning.’’

Zelf heeft ze een hond van een soortgelijk ras. Terwijl mensen op straat in paniek stonden te schreeuwen naar de hond, probeerde de vrouw kalm te blijven.

,,Ik weet hoe je met zo’n hond om moet gaan. Er ging een knop om in mijn hoofd. Ik probeerde me te focussen op de hond, zodat die rustig werd van mijn aandacht.

Want een hond reageert op de stress van mensen. Ik heb hem zover kunnen krijgen dat hij die man losliet, zodat de eigenaar naar binnen kon rennen.’’

”Die agenten stonden klaar om de hond te taseren”
– Flatgenote

De vrouw wist de hond rustig te houden tot het moment dat de politie kwam. ,,Toen namen agenten het over.

En dan zie je de hele mikmak aan hulpdiensten voorbij komen, zelfs een traumahelikopter. Uiteindelijk wisten ze de hond zo rustig te krijgen dat ze hem mee konden nemen, en ging-ie de dierenambulance in. Pas daarna konden die mensen hun woning uit komen.’’

Lees ook  Gehandicapte hond gedumpt met tas luiers en een briefje.

Bloedsporen
De forse hond, vermoedelijk een kruising, maakt een verwaarloosde indruk. Op videobeelden die omwonenden maakten, is te zien hoe een man, enkel gekleed in zijn ondergoed, met een bloedende arm over de galerij loopt.

Door medisch personeel wordt hij naar een ambulance geleid. Een meisje uit de woning – eveneens met een arm onder het bloed – belde daarvoor al aan bij een hevig geschrokken buurvrouw.

”In wezen is-ie nog maar een puppy, want hij is nog geen 9 maanden oud”

Volgens buurtbewoners reageerde de hond op een ruzie in de woning. De politie wilde daar donderdag nog niks over kwijt. Alle drie de gewonden zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Zij zijn buiten levensgevaar.

Na het incident herinnert een spoor van bloed op de galerij van de flat aan wat daar een paar uur eerder is gebeurd. Medewerkers van een schoonmaakdienst zijn dan al hard bezig om de boel weer schoon te krijgen.

‘Er is niks kwaads aan dat beessie’
Over het hoe en waarom van het bijten van de hond, kan de honden minnende flatgenote alleen maar gissen. Ze kwam de hond en de eigenaar wel eens tegen tijdens het uitlaten.

,,Ik had wel het gevoel dat deze hond niet de juiste begeleiding kreeg. Honden bijten niet zomaar. Dat doen ze bijvoorbeeld als ze zich bedreigd voelen.’’

Lees ook  Grauwe schildwants in en rondom het huis? ‘Sla hem niet dood!’

Volgens bewoners was er zaterdagavond ook al een incident met deze bijtende viervoeter. De eigenaar zou sindsdien met zijn handen in het verband hebben rondgelopen.

,,Toen heb ik die hond moeten wegtrekken richting het portiek en tot kalmte moeten manen’’, vertelt de flatgenote. ,,De eigenaar liep die avond botbreuken op en er was een stukje uit zijn kuit gebeten.’’

”Ik heb het echt met dat hondje te doen, ik stond te huilen toen hij meegenomen werd”
– Flatgenote

De vrouw wil benadrukken dat het volgens haar niet aan de hond ligt. Ze wil alleen anoniem haar verhaal doen, niet in de laatste plaats omdat het wel vaker raak is met incidenten op de Grote Beerstraat.

,,Er is niks kwaads aan dat beessie, echt niet. Ik denk dat het een reactie is op wat er in die woning plaatsvond.

Maar je hoort nu duizend verschillende verhalen over wat er is gebeurd. Ik hoop dat de hond niet te veel de schuld krijgt. In wezen is-ie nog maar een puppy, want hij is nog geen 9 maanden oud.’’

Ze krijgt het bijna te kwaad als ze vertelt over het moment dat de politie de hond wegleidde. ,,Ik heb echt met dat hondje te doen, ik stond te huilen toen hij meegenomen werd. Ik heb een hondenhart. Die agenten stonden klaar om hem te taseren’’, verzucht ze.

Man ligt waarschijnlijk al drie jaar dood in zijn Amsterdamse woning

Man ziet lichaam in zee en gaat haar redden, blijkt sekspop te zijn