in

Drama in Deventer: jongen verdrinkt tijdens zwempartij tussen watervilla’s

Een drama in Deventer woensdagmiddag. Een minderjarige jongen is tijdens het zwemmen in de Rielerkolk verdronken.

 

De inzet van een traumahelikopter mocht niet meer baten. Het trieste incident zorgt voor geschokte reacties onder aanwonenden van de kolk, die omringd is met watervilla’s en getuigen van het drama. ,,Een regelrechte nachtmerrie.”

Over wat er precies is gebeurd ergens halverwege de middag, lopen de verhalen uiteen. Een jongeman die vlakbij de kolk woont en z’n hond uitlaat, kort na het drama, meldt dat het slachtoffer een poging deed om de kolk over te zwemmen. In het midden zou de jongen onwel zijn geraakt en naar de bodem zijn gezakt.

Een andere aanwonende komt met eenzelfde lezing, met dat verschil dat de jongen aan het snorkelen was.

Zijn zoon, die vanmiddag met een bootje met vrienden op het water was, zag het incident gebeuren. Er waren meer kinderen in en rond het water. ,,Het heeft natuurlijk grote impact, heel triest’’, zegt de vader.

Lees ook  Chantal Janzen likt aan ijsje en dat wil je gewoon gezien hebben!

Rond een uur of vijf, als het drama alweer even achter de rug is en brandweer en politie weg zijn, is er nauwelijks iemand meer op of rond het water.

Nog wel een vrouw, die waarschijnlijk met haar kinderen – die vermoedelijk tijdens het zwemmen het drama meekregen – het incident bespreekt om de emoties te verwerken.

Sprong in water
De vijver ligt deels in het groen van het Douwelerkolkgebied, maar rondom staan ook huizen en watervilla’s.

Ook daar zagen enkele mensen dat er zich een drama op het water afspeelde. Volgens een bewoonster zijn meteen de hulpdiensten gealarmeerd en sprong zeker één bewoner voor hulp in het water.

De brandweer was er volgens ooggetuigen zeer snel bij, maar de jongen bleek niet meer te redden.

In de buurt is het vermoeden dat de jongen bevangen is geraakt door de kou van het water. Een jongeman die in de buurt woont zegt: ,,Aan de zijkanten is het nog wel lekker, maar in het midden is het echt koud.

Lees ook  Mensen die AstraZeneca-vaccin niet willen komen achteraan in de rij

De kolk is diep en het is nog maar een paar dagen warm weer. Dat water is nog niet op een hogere temperatuur.’’

Het zou volgens getuigen gaan om een jongen tussen 11 en 14 jaar. De politie kon daar rond 17.00 uur nog geen precieze mededeling over doen.

Populaire plas
De Rielerkolk is bij mooi weer een populaire plas, midden in de stad om te zwemmen of bootje te varen. In het verleden was een deel van de kolk het openluchtzwembad van Deventer.

Een woordvoerder van de politie laat weten dat er ‘een poging is gedaan om de drenkeling te reanimeren, maar dit mocht niet baten’. Over de oorzaak van het ongeval kan de politie nog niets melden.

Drie agenten gewond bij langdurig gevecht met halfnaakte man op rotonde

Rechtbank veroordeelt tiener die 9-jarige jongen in Zeeuwse zorginstelling misbruikte