in

Dief van amper 10 jaar bedreigt Ginette (68) met mes: “Tiende keer dat ze inbreken, het is genoeg geweest”

Voor de tiende keer heeft ontmoetingsplaats Open Huis aan de Hundelgemsesteenweg in Ledeberg inbrekers over de vloer gehad.

Uitbaatster Ginette (68) stond maandagochtend oog in oog met twee inbrekers, waarvan één haar met een mes bedreigde. “Ik ben het beu en denk aan stoppen.”

Ginette Van den Bossche (68) zette maandagochtend rond 8 uur de vuilniszakken van het Open Huis buiten.

Toen ze daarna de keuken binnenstapte, stond ze plots oog in oog met twee jonge inbrekers. De jongste was volgens Ginette met moeite tien jaar oud. Met een krop in de keel doet ze haar verhaal.

“Eén inbreker van ongeveer 14 jaar oud sloeg onmiddellijk op de vlucht, maar de jongste bedreigde mij met een groot mes”, zegt Ginette.

Lees ook  Snorfietser (19) rijdt met 100 kilometer per uur over fietspad in Nijnsel

“Ik was boos en wou iets doen, maar stond te trillen op mijn benen. Die jongen hield dat mes voor zich uit, maar gelukkig zette ook die het snel op een lopen.”

Al acht jaar werkt Ginette als uitbaatster van het Open Huis. Grote problemen waren er nooit, maar de laatste tijd wordt ze geconfronteerd met een ware inbrakenplaag.

“Sinds kerst kregen we hier al tien keer inbrekers over de vloer. Dit was de eerste keer dat ik ze op heterdaad kon betrappen.”

Lees ook  Tragisch: 3-jarige jongen stikt in wasmachine

De andere keren maakten de daders effectief buit. Een laptop en twee kilo paaseieren ritsten ze mee. Daarnaast brachten ze heel wat schade aan.

“Of het telkens dezelfde daders zijn? Geen idee. Door privacyredenen mogen we geen camera’s plaatsen van Stad Gent. Dus voor mij is het gissen. ”

De Gentse politie kwam ondertussen langs om Ginette haar verklaring af te nemen. Naar de nieuwe inbraak in het Open Huis is een onderzoek opgestart.

“Ik ben het beu”, zegt Ginette. “Ik slaap slecht van deze inbraken en denk eraan om ermee te kappen. Dit vreet aan mij en moet gewoon stoppen.”

‘Is dit normaal? Mijn vriend kreunt zijn eigen naam in de slaapkamer en ik vind het verschrikkelijk’

“Mijn baby vertelde me dat hij moe was” – eersteklasser die stierf door zelfmoord wellicht doodgepest