in

Denis (3) prikt zich aan drugsnaald in Rijswijks park en slikt nu zware medicijnen

Slapende daklozen, hardrijdende scooters en drugsgebruikers. Al langer is er veel overlast in een Rijswijks park, maar nu is het dieptepunt bereikt: Denis van 3 jaar oud heeft zich geprikt aan een vermoedelijke drugsnaald en moet nu aan de zware medicatie. Zijn moeder is woest en het buurthuis wil nu actie van de gemeente.

“Het is zwaar en heftig, met Denis gaat het goed”, zegt Lilla Zsipnai, moeder van Denis tegen Hart van Nederland. “Hij neemt zijn medicijn.

We staan onder controle want de bijwerkingen kunnen echt erg zijn. Hij heeft nu al klachten zoals huiduitslag en vermoeidheid. 21 april is het gebeurd, of het echt een drugsnaald was weten we niet. Op de uitslag moeten we vier maanden wachten.

De arts zei: ‘ik moet wel het medicijn laten nemen.’ Dat kan het bijna 100 procent voorkomen dat hij ziek wordt als het wel zo is.” Het zeker voor het onzekere dus.

Lees ook  André Hazes zingt emotioneel lied voor zoontje: “Ik ga nu weg omdat ik van je hou”

Naald en spuit op de grond
Denis speelt veel in het parkje en vindt het leuk om takjes te zoeken en te kijken naar beestjes op de grond.

Toen de 3-jarige jongen op 21 april ineens zijn hand terugtrok en wegliep ontdekte zijn moeder dat hij zich geprikt had aan de naald die op de grond lag.

De naald en spuit lagen nog aan elkaar. “Aan de andere kant van het park ligt heel veel troep, daar spelen we al niet.

Daarom lopen we door. Het voelt helemaal alsof het mijn schuld is, maar wat moet ik zeggen: je mag niet spelen in het park?”

”Waar het om gaat: er zijn veel drugsgebruikers. Voor mijn gevoel is het een verloederd park. Je wil niet dat dit nog een kindje gebeurt”
– Debby Harting, directeur van het buurthuis, over het parkje

Lees ook  Onderzoek wijst uit: Kinderen die geboren zijn in september blijken slimmer

Actie van gemeente
Debby Harting, directeur bij buurthuis Bij-1, stoort zich aan de overlast in het parkje en wil dat de gemeente in actie komt. “Waar het om gaat: er zijn veel drugsgebruikers.

Voor mijn gevoel is het een verloederd park. Je wil niet dat dit nog een kindje gebeurt. Er is al langer overlast van veel drugsgebruikers, er is een vermoeden van drugsdealers, ballonnen die in het weekeind er liggen, McDonalds verpakkingen die blijven liggen, scooters die hard door het park rijden langs mijn kinderen en er slapen ook daklozen in het groenstrookje waar Dennis is geprikt.”

De gemeente Rijswijk is bekend met de zaak en komt dinsdag met een reactie.

Begeleider zorgorganisatie overleden na mishandeling in Amsterdam

Meisje (13) uit Oosterbeek al sinds vrijdag vermist: politie verspreidt foto