in ,

Zakenman koopt club en wil 126 kilo wegende zoon in het team hebben spelen

Een vrij bizar verhaal afkomstig uit China, wat je echt moet zien om te geloven. Een club die is overgenomen door een Chinese zakenman speelt in de tweede divisie van China.

Niks bijzonders, dat hebben we hier in Europa ook genoeg. Toch heeft de eigenaar een opmerkelijk verzoek aan de coach duidelijk gemaakt: zijn zoon moest spelen. Dat zoonlief 126 kilo woog was een bijzaak.

China League One
Dat sommige mensen worden voorgetrokken doordat pap of mam een belangrijke functie binnen de club hebben, zijn praktijken die bij vrijwel alle amateurverenigingen wel voorkomen.

Dat er bij FC Hoge Bomen 1 een middenvelder staat die tijdens een potje straatvoetbal als laatste wordt gekozen is bijna herkenbaar.

Lees ook  Moeder gedwongen tot keizersnede voor komst gigantische baby: “Grootste baby die vroedvrouw ooit zag”

Dit fenomeen is op zichzelf al vrij triest, maar als dit in de tweede divisie van China gebeurt is het nog vele malen erger.

Het gaat om Zibo Cuju F.C, gevestigd in Zibo. Daar spelen ze in de China League One, een niveautje onder de Chinese Super League. Als je daar speelt moet je echt wel een balletje kunnen trappen, zou je denken.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bas van Velzen (@vvbasvv)


Dikke spits
De onderstaande beelden bewijzen anders. Hier is te zien hoe een dikke gast die nauwelijks kan lopen wordt ingebracht.

Lees ook  KFC is op zoek naar iemand die een jaar lang gratis kip wil krijgen

Het gaat dus om de zoon van de eigenaar, een 126 kilo wegende jongen. Duidelijk is dat de coach veel druk van bovenaf voelt, want anders is dit natuurlijk uit den boze.

Toch weten wij bij FHM met onze ervaring in de kelderklasse dat als je een ongelooflijk dikke spits tegenover je hebt staan, je letterlijk en figuurlijk een zware middag gaat krijgen.

Naast het feit dat je niet om hem heen kan zijn deze spelers vaak ongelooflijk technisch. Tel daar nog eens een verrassend hard schot bij op en je hebt Bas van Velzen.

Politie: ‘achterwerkgrijper’ is weer actief in Nederland

Sylvana Simons plaatst vacature en ergert zich aan te veel witte sollicitanten: