in ,

Center Parcs komt met de eerste loopingglijbaan van Nederland

Center Parcs De Kempervennen heeft een primeurtje te pakken. Zij komen namelijk met de allereerste loopingglijbaan van Nederland.

Ja je leest het goed, een waterglijbaan met een looping. De glijbaan zal toegevoegd worden aan Waterpark Aqua Mundo.

Eerste loopingglijbaan van Nederland
Center Parcs de Kempervennen is een populair park in Brabant. Als je daar slaapt heb je tevens toegang tot Aqua Mundo. Zij breiden nu uit met een 80 meter lange waterglijbaan.

Deze bestaat uit een valluik op 13 meter hoogte, gevolgd door een vrije val en een looping. Je glijd daarnaast ook nog een stuk omhoog in plaats van naar beneden, iets wat sowieso uniek is.

Lees ook  Lees ik het goed?! Een warm bad nemen verbrandt evenveel calorieën als een wandeling van 30 minuten door Zelfmaakideetjes

De glijbaan heeft, voor de veiligheid, een luik en een trap. Gasten kunnen dus zelf uit de glijbaan stappen en naar beneden lopen.

In België bestaat er al een loopingglijbaan, deze is te vinden in het zwembad Sportoase Groot Schijn.

Aqua Racer
Naast deze glijbaan komt er ook nog een bandenglijbaan, de Aqua Racer. Deze heeft een lengte van maar liefst 130 meter. Beide glijbanen zullen openen in april 2022.

Lees ook  Sarah van Soelen doet Bridget Maasland na en laat liefde voor André Hazes vastleggen!

Het waterpark heeft nu al een wildwaterbaan, binnenglijbanen, golfslagbad en een koraalbad met tropische vissen. Een echte aanrader dus als je gek bent op waterpret.

De manager van het park zegt zelf het volgende: “Met deze uitbreiding zijn we met recht één van de meest aantrekkelijke zwembaden van Nederland”, zegt hij.

De vernieuwingen zijn onderdeel van een bredere investering van in totaal 35 miljoen euro.

Daarbij horen ook het vernieuwen van alle 739 vakantiehuizen, het introduceren van nieuwe bewegwijzering en het bouwen van een nieuwe entree.

Zien: Sarah van Soelen, met naamketting André Hazes om haar nek, maakt comeback op social media

Heftig: Martien Meiland ontvoerd!