in

Baudet na weglopen bij Jinek: ‘Ik ben thuis lekker gaan vrijen’

Thierry Baudet zegt niet persoonlijk te zijn geraakt door het optreden van cabaretier Martijn Koning in het programma Jinek.

,,Maar het was de druppel die de emmer deed overlopen”, stelde de lijsttrekker van Forum voor Democratie vanochtend in de ochtendshow van Qmusic.

,,De hele opbouw van het programma was om mij zo naar mogelijk neer te zetten. Al die vreselijke verwijten over racisme, nazi’s en vrouwenhaat: dat gaat nergens over.

Toen hij over mijn privéleven begon en mijn kinderen dacht ik: dat hoef ik niet te pikken.” Daarom liep hij weg.

Na de uitzending dronk Baudet naar eigen zeggen thuis ‘een goed glas wijn en ging lekker vrijen’.

Lees ook  Vrouw vindt de ware niet en trouwt met zichzelf

RTL bood excuses aan en Eva Jinek wil voortaan van gasten weten wat ze gaan zeggen voordat ze aanschuiven.

RTL kreeg bijval, maar ook veel kritiek voor deze knieval na de tirade van Martijn Koning. Baudet zegt voorlopig niet meer bij Jinek aan tafel te gaan zitten.

,,Ik ben op de mens vergevingsgezind. En ik lig ‘s nachts niet wakker met wraakplannen. Maar het is wel haar programma. Ik heb geen zin om daar weer te gaan zitten.”

Selectief
Baudet is erg selectief in zijn media-optredens, stelde hij. Het was niet de eerste keer dat de omstreden politicus wegliep in een programma;

eerder deed hij dit ook nadat vragen in Met het oog op morgen en De Vooravond hem niet bevielen. Na Jinek zegde hij een interview bij EénVandaag af.

Lees ook  Britse vrouw betaalt 60.000 pond voor ‘gevaarlijk grote borsten’

,,Het zijn altijd van die opzetjes dat je denkt: daar gaan we weer. Dan moet je weer reageren op al die vreselijke verwijten en krijg je allemaal sturende vragen van opiniepanels.”

De FvD-leider lag de afgelopen maanden onder vuur vanwege antisemitische, racistische, homofobe en vrouwonvriendelijke gesprekken die in app-groepen van de partij werden gevoerd.

De partijleider zat zelf in deze app-groepen en deed de opmerkingen af als grapjes en vrijblijvende gedachtenexperimenten.

,,Ik heb al 100.000 keer gezegd dat ik geen racist ben”, stelde Baudet in de ochtendshow van Qmusic.

Bijeenkomst met vrienden eindigt in drama: Wout (17) sterft na aanrijding met heftruck

Amateur geeft auto een beurt – Dit is levensgevaarlijk!