in

Automobilist rijdt ‘met opzet’ in op groep ganzen: Ganzen verpletterd

De dierenambulance is naarstig op zoek naar de automobilist die woensdagmorgen “met opzet” is ingereden op een groep ganzen in Schiedam. Hierdoor is één gans overleden, een ander raakte gewond.

Het incident gebeurde op de Westerkade. De automobilist raakte daar een groep van vier grauwe ganzen. Eén vogel was op slag dood, de andere vogel is gewond afgevoerd naar een vogelopvang.

Lees ook  Gehandicapte hond gedumpt met tas luiers en een briefje.

Het is nog onduidelijk welke verwondingen het dier heeft opgelopen, maar een woordvoerder van de Dierenbescherming vertelt tegen AD dat het “naar omstandigheden” goed gaat met de vogel.

Beelden van de aanrijding
Meerdere mensen hebben beelden gemaakt en deze opgestuurd naar de dierenpolitie. Toch zijn ze nog op zoek naar meer beelden van het incident of vlak na het incident.

Leonie, vrijwilliger bij de Dierenambulance, meldt op Facebook dat de verdachte zijn auto die ochtend in de buurt had geparkeerd. “Mogelijk woont hij daar in de buurt. Wie heeft er nog meer beelden?”

Lees ook  Op Schiphol ontsnapte hond Pandora teruggevonden

De reacties onder het bericht zijn niet mals: “Ik hoop dat ze diegene vinden, zal wel weer een taakstrafje worden.” Waarop iemand anders reageert: “Van mij mogen ze hem tien jaar opsluiten!”

Dodelijk slachtoffer schietpartij Oss is 23-jarige Mo

Man met gigantische jongeheer opgepakt in Halsteren