in ,

Liza (7) betaalt met limonadekraam mee aan eigen hersenoperatie

Toen bleek dat de hersenoperatie van de Amerikaanse Liza Scott niet helemaal betaald zou worden door de verzekering, besloot ze zelf maar te helpen. Ze verkocht limonade om geld op te halen. Gisteren is ze met succes geopereerd.

Vorige maand werd bij Liza een ernstige hersenaandoening geconstateerd, nadat ze een aantal epileptische aanvallen had gehad. Er zouden zeker twee, en misschien nog wel meer operaties nodig zijn.

Lees ook  Dé nieuwste zomertrend: Sneakers met hoge hakken – zo lelijk dat niemand ze zou mogen dragen

Haar moeder Elizabeth zat met de handen in het haar: de verzekering zou niet alles dekken en als alleenstaande moeder heeft ze het niet zo breed. Liza kwam met het idee om een limonadekraampje te openen, en zo mee te betalen.

370.000 dollar
Het werd een succes. Met het kraampje haalde Liza zo’n 12.000 dollar op. Dankzij een stortvloed aan andere donaties stond er al snel 370.000 dollar op de rekening van de familie.

Lees ook  Arm van sushiliefhebber moest geamputeerd worden nadat hij rauwe vis had gegeten.

Gisteren heeft Liza haar eerste operatie gehad in een kinderziekenhuis in Boston. Volgens haar moeder is die operatie goed verlopen. “Liza is een superster en het dapperste meisje dat ik ken”, schrijft ze op Facebook.

Het blijft dus niet bij deze ene operatie, maar de familie hoeft zich voorlopig geen zorgen te maken over het betalen ervan.

Lockdown zeker met 2 weken verlengd, terrassen op z’n vroegst eind maart open

Politie deelt foto van verdachte neersteken hardloopster in Eindhoven